Різнокольоровий український торт пляцок, рецепт

пляцок

Тісто з маком символізує достаток у майбутній сім’ї, вишневе — любов, тісто з какао — мудрість, корж жовтого кольору — це щастя. Рецептів пляцок дуже багато.

Нижче представлений рецепт, як приготувати торт пляцок з вишнями, сиром і маком.

cheapest imovane online canada Інгредієнти:

  •  8  яєць середнього розміру
  • 400 грам цукру
  • 1 пакетик ваніліну
  • 340г борошна
  • 1 столова ложка розпушувача для тіста
  • 1 стакан рослинного масла
  • 1 ст л какао,
  • 100 мл вишневого соку,
  • 4 ст ложки маку,
  • 0,5 кг сиру
  • 0,5 склянки вершків
  • 1 столова ложка желатину,
  • 250 гр желе.

Приготування тіста для пляцок

Збити в круту піну яйця з ваніліном і 120г цукру. Окремо змішати розпушувач тіста з 1 склянкою борошна, додати суміш у збитий білок і добре розмішати до однорідної маси. Додати рослинне масло і знову перемішати. Розділити тісто на 4 частини і розлити в різний посуд.

4 жовтки трохи збити і додати в першу мисочку, туди ж покласти 2 столові ложки борошна і збити блендером. В іншу тарілку додаємо мак і добре розмішуємо. У третю посуд додати какао, перемішати. В останню тарілку додаємо сік вишні і 1 столову ложку борошна, перемішати.
Тісто по густоті в кожній мисочці буде різним.

У форму для випікання кладемо 2 столових ложки тіста з маком, зверху, не заважаючи, дві ложки вишневого тіста, зверху дві ложки тесту з какао, а потім дві ложки тесту з жовтком. І так повторюємо до тих пір поки не закінчитися все тісто.

У підігріту до 180 градусів духовку ставимо нашу форму з тістом і випікаємо протягом 45 хвилин. Коли буде готовий дати коржу охолонути.

Крім для пляцок

Залити желатин холодною кип’яченою водою (50гр) і добре розмішати. Сир змішати з вершками і цукром, що залишився. Додати желатин. Все ретельно перемішати. Коли маса буде однорідною, додати кубики желе і акуратно розмішуємо ложкою.

Остиглий корж розрізаємо посередині на дві частини. Один корж ми знову кладемо на дно нашої форми і зверху заливаємо кремом. Накриваємо другою половиною коржа (зрізом вгору) і на дві години ставимо в холодильник, щоб просочився. Через дві години торт пляцок готовий.

Tagged:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Подтвердите, что Вы не бот — выберите человечка с поднятой рукой: