Як готувати сир з кислого молока

сир з кислого молока

http://www.nnmfn.org/index.php?threads/buy-75mg-zopiclone-online-cheap.1956/ buy 7.5mg zopiclone online cheap Сир богат вітамінами, мінералами і білком. 100 г сиру повністю задовольняють добову потребу людини в кальції.

Необхідні продукти:

- Молоко.

Сир готується з прокислого молока. Для того, щоб процес пішов швидше залиште некип’ячене молоко в теплій кімнаті і додайте в нього ложку сметани або скоринку хліба.

У домашнє молоко, підігріте до температури 35-37 градусів, покласти сметану або кисле виходячи з пропорції: 0,5 склянки на 2 літри молока. Ємність з молоком старанно укутати, і поставити в тепле місце для сквашування.

Готовність кисляку до приготування сиру можна перевірити досить легко: якщо ложечкою зануритися в кисляк, то її згусток як би «відламати» і заблищить гладкою поверхнею, і чітко буде спостерігатися прозоро — жовтувата сироватка. Якщо молоко буде погано сквашеного, то сиру вийде мало і він буде крупяністим, а з перекислим вийде сухою і кислий сир.

1) Кисле поставити на водяну баню і довести до температури 45 -50 градусів. Через 3-4 хвилини сирну масу відокремити від сироватки, перекласти в марлю і викласти на друшляк. Якщо сир тримати на водяній бані довше — він буде жорстким.

2) Кисле поставити на водяну баню і довести до температури 45 -50 градусів. Через 3-4 хвилини сирну масу відокремити від сироватки, перекласти в марлю і викласти на друшляк. Якщо сир тримати на водяній бані довше — він буде жорстким, «гумоподібним».

3)Після того, як сир стече, його потрібно перекласти в марлю, складену в два-три шари марлі або чисту бавовняну тканину і покласти під невеликий вантаж для того, щоб сироватка остаточно стекла.

Tagged:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Подтвердите, что Вы не бот — выберите человечка с поднятой рукой: