Солоні грузді, як солити швидко і смачно

грузди

Солити грузді дуже просто, багато напевно навіть не здогадуються про це.

Приготування солоних груздів займає всього три тижні, не чекаючи зими, ви зможете насолоджуватися цим смачним корисним стравою.

Грузді солоні, простий рецепт

http://www.ttdct.org/index.php?threads/teva-levothyroxine-sodium-online-uk.6359/ teva levothyroxine sodium online uk Необхідні інгредієнти:

  • гриби білі грузді,
  • пачка великої кухонної солі (Не екстра),
  • часник,
  • гілочки кропу,
  • чорний запашний перець.

Приготування солених гриздів

Зібрані грузді необхідно помити, видалити бруд, корінці, якщо є — червиві місця (сильно зіпсований гриб є, звичайно, не рекомендується, а злегка червивий можна і обрізати, щоб залишився чистий білий гриб). Потім треба почистити головку гриба від темних плям.

Відварити грузді всі разом у великій каструлі 15 хвилин. Великі гриби різати на шматочки не треба.

Злити воду і остудити гриби.

Потім у приготовлену емальований або скляний великий посуд з широким горлом починаємо викладати грузді.
Виклавши дно посуду груздями, посипаємо дрібкою солі гриби, потім викладаємо наступний шар, щільно пресуючи кожен рівень.

Між грибами періодично кладемо часточки очищеного часнику і цілі гілочки кропу.

Коли посуд буде дуже щільно заповнена вщерть, кладемо зверху гніт (прес), так щоб вичавлений з грибів рідина покрила гніт і всі гриби були під нею.

Як гніт можна використовувати тарілку, з навантаженням зверху (наприклад, вимитий гладкий камінь).

Потім поставити гриби в темне прохолодне місце, бажано, щоб температура повітря була нижче 10 градусів тепла, але не нижче нуля.

Через кілька днів рідина зверху грибів може покритися шаром пилу і цвілі, наліт необхідно видаляти, доливаючи трохи солоної води при необхідності, так, щоб розсіл завжди покривав гриби.

Через три-чотири тижні гриби можна вживати в їжу, але зберігати їх можна набагато довше, постійно стежачи за станом поверхні розсолу.

Перед вживанням грузді треба добре промити холодною водою і порізати на невеликі шматочки.
Подавати з нарізаною кільцями цибулею, приправивши олією.

Tagged:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Подтвердите, что Вы не бот — выберите человечка с поднятой рукой: