
Афродизіак — речовини стимулюють статевий потяг, зазвичай органічні, тваринного або рослинного походження. Слово походить від імені давньогрецької богині любові — Афродіти.
З давніх часів людству було відомо про властивості деяких продуктів розпалювати пристрасть любові. У стародавньому Єгипті жерцям заборонялося їсти сиру цибулю, щоб не розпалювати бажання до жінки. У середньовічній Франції, навпаки, на ранок після новобрачной ночі подавали молодятам страви з лука.
Список харчових афродизіаків досить великий, це: тропічні фрукти дуріан і манго, прянощі кориця і шафран, рослини алое і женьшень. Серед вітчизняних продуктів до афродизіаків зараховують цибулю, часник, кріп, хрін. З морепродуктів збудливими властивостями володіє морська капуста, устриці, креветки, мідії.
Крім продуктів підвищують лібідо існують і інші види афродизіаків, такі як феромони, що впливають на нюх, а також харчові, серед яких найвідоміший — шпанська мушка, який користувався популярністю ще в часи маркіза Де Сада. Такі афродизіаки використовуються як харчові або в приватних випадках, як медичні добавки.
Tagged: Цікаво про їжу