Продукти, що підвищують гемоглобін

беременность, запор

rheumatoid athritis celebrex

Рослинні продукти хоча і гірше віддають залізо, але зате їх перелік набагато ширше.

До продуктів, що підвищує гемоглобін, відносяться гречка, буряки, картопля, морква, гарбуз, помідори, яблука, персики, абрикоси, гранат, кавун, суниця, полуниця, смородина, журавлина … Список можна продовжити: це бобові — соя, сочевиця, квасоля, горох; крупи — ячмінна крупа, толокно; а також насіння соняшника, гарбуза і кунжуту, будь-які сухофрукти.

Одними з кращих постачальників заліза в організм є горіхи. Особливо корисні в цьому сенсі волоські, які бажано змішувати з медом — так виходить не тільки смачніше, але й корисніше. Гриби, особливо сушені, не тільки містять досить велику кількість заліза, а й непогано віддають його. Крім цих продуктів, для підвищення гемоглобіну потрібно вживати мед і патоку, пшеничні висівки, пивні дріжджі, морську капусту, а також гарне червоне вино (краще «Кагор») і чорний шоколад.

Якщо ви звернули увагу, більшість продуктів, що підвищують гемоглобін, мають інтенсивний, темний, найчастіше за все червоний колір.

Дуже зручно — досить пам’ятати про цю особливість.

Tagged:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Подтвердите, что Вы не бот — выберите человечка с поднятой рукой: