Цукерки із сухофруктів і меду

Цукерки із сухофруктів і меду

canada drug store soma Беремо різні сухофрукти: родзинки, курагу, урюк, чорнослив, фініки, сушений інжир, яблука, персики …
Загалом, використовуємо всі, наявне під рукою.
Важливо: це повинні бути саме сушені, а не зацукровані або копчені (особливо це стосується чорносливу) фрукти.
Далі треба взяти відповідні горіхи — краще підійде мигдаль або фундук, непогані волоські горіхи, на худий кінець, підійде і обсмажений арахіс.

Фрукти беруться приблизно в рівних пропорціях. Завжди є варіанти — зміна пропорцій буде надавати цукеркам новий смак. Для додаткової в’язкості в суміш фруктів перед подрібненням можна додати трохи печива або шматочки пряників.
Видалити кісточки з фініків, урюку і лимонів.
Фрукти і горіхи перемелює разом з лимоном в м’ясорубці (можна пропустити двічі) або в блендері, кухонному комбайні.
В результаті вийде темна крупітчатая маса.
Викладаємо її в миску і потроху додаємо мед, постійно розмішуючи, до отримання пластичної маси.
Для ароматизації, бажано, додати трохи коньяку (коньяк треба додавати маленькими порціями, буквально по краплях, розмішувати і пробувати, домагаючись потрібного смаку).
Готова суміш горіхів, кураги, родзинок, фініків, меду і лимона.

Готову масу ще раз ретельно перемішуємо і обробляв, на шматочки.
Зручніше це робити змоченою дуже холодною кип’яченою водою чайною ложкою і мокрими руками, оскільки маса виходить досить клейка і липка.
Готові липкі кульки (або кубики, ромбики, сердечка — що підкаже фантазія) рясно обвалюють у кунжутним насіння, подрібнених горіхах, кокосовій стружці, какао, шоколадною крихті, вафельної крихті, подрібненому печиво, товчених сухариках …

Надавати цукеркам фігурну форму зручно вже після обвалки, після чого обваляти їх ще раз.
Або насаживаем кожну зліплена цукерку на тонке шило і занурюємо в розтоплений на водяній бані шоколад (чорний, білий), потім відразу занурюємо на 10 секунд у крижану воду (в якій плаває лід), знімаємо з шила і викладаємо на серветку для просушування.
Бажано обвалювати різні цукерки в різних видах обвалки — це додасть цукерковому асорті візуальне різноманітність і барвистість.
Деякі обвалені цукерки можна загорнути в кольорову фольгу.

Постарайтеся, щоб ці цукерки були щодня на вашому столі, особливо в харчуванні дитини. При ретельному жуванні вони корисні, в тому числі, для зміцнення зубів і оздоровлення ротової порожнини.
Укладені в ошатну коробочку, такі цукерки можуть стати відмінним і, головне, корисним подарунком до будь-якого свята.

Tagged:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Подтвердите, что Вы не бот — выберите человечка с поднятой рукой: